Ke atas
Berdagang dalam CFD dan produk berkeumpilan secara amnya melibatkan risiko kerugian yang tinggi dan anda boleh kerugian semua modal yang dilaburkan.

Keperluan margin dan peraturan leverage

Anda boleh menggunakan sebarang amaun leverage, daripada 1:2 hingga 1:200*, semasa berdagang pada pasaran pertukaran asing menerusi Exness. Cara ini memberikan anda kebebasan untuk memilih strategi perdagangan yang sesuai dengan saiz deposit anda. Sila ambil perhatian bahawa leverage melebihi 1:50 ditawarkan kepada pedagang berpengalaman sahaja, seperti yang telah dipastikan daripada maklumat yang dikumpul semasa pembukaan akaun. Bagi pedagang tidak berpengalaman, leverage maksimum yang dibenarkan ialah 1:50.

Keumpilan Exness bergantung pada jenis akaun perdagangan dan volum dana yang terkandung di dalamnya. Keperluan margin meningkat apabila dana yang tersedia dalam akaun klien meningkat. Ini disebabkan kepada peningkatan kos perlindungan nilai pesanan terbuka. Akibatnya, keumpilan berubah juga.

 

Terdapat had ke atas saiz keumpilan untuk negara-negara tertentu.

Pelaksanaan apa-apa perubahan dalam nilai leverage kewangan boleh mengambil masa dan memerlukan kebenaran ulangan pada terminal dan/atau but semula untuk menyegarkan semula parameter yang dipaparkan di dalamnya, bergantung pada nilai leverage.

Leverage maksimum

Ekuiti, USD Leverage maksimum tukaran asing
Cent, Mini, Classic ECN
0 — 199 999 1:200 1:200
200,000 atau lebih 1:100 1:100

Keperluan margin berbeza boleh ditawarkan kepada pasangan mata wang berbeza. Anda boleh membaca lebih lanjut di sini.

host www.exness.eu | env production